Kombi Sıcak Su vermiyor Arızası

kombi-banner

Kombi Sıcak Su Vermiyor Neden?

Kombi Sıcak Su Vermiyor problemi, teknisyenlerimizin Kombi sistemlerinde oldukça fazla karşılaştığı sorunlardan biridir. Bu arıza, kombilerin çalışma sistemini etkileyen kritik bir arızadır. Eğer kombi cihazınız suyu ısıtmıyorsa; bunun sebebi NTC Sensörün arızalanması, Eşanjörün işlevini yitirmesi. Vanalarda meydana gelen problemler, Pompanın görevini yerine getirmemesi, Ana Kart arızaları. Diyafram contasında bir problem olması, yanlış sıcaklık ve bar ayarlaması ve daha birçok sebepten kaynaklanabiliyor.

Kombilerin izi verimli bir şekilde kullanabilmeniz için, bu arızanın en kısa sürede giderilmesi gerekiyor. Bu teknik problemin kritik bir hata olduğunu söyledik. Bunun yanı sıra, kombiler oldukça karışık bir sisteme sahiptir. Ve kombilerde yaşanan arızalar tehlikeli bir hal alabiliyor. Bu nedenle, kombin izde karşılaştığınız problemlerde elle müdahale etmemenizi öneriyoruz. Teknik servis desteği almanızı tavsiye ediyoruz. Ancak öncelikle, Kombi Neden Sıcak Su Vermiyor? Hangi Parçalar Arızalıdır? Arıza Neden Oluşuyor? ve Neler Yapılmalıdır? gibi soruları yanıtlayalım.

Kombi Sıcak Su Vermiyor arızası, genellikle cihazın iç aksamlarında meydana gelen problemlerden kaynaklanıyor. Kombiler, karmaşık bir sisteme sahiptirler. Ayrıca, sistem içerisinde birçok görevli parça bulunur ve bunlar organize bir şekilde çalışıyorlar. Dolayısıyla, kombiler çoğunlukla sistem içerisinde yer alan Eşanjör. Sensör, Pompa, Kart, Üç Yollu Vana ve benzeri parçaların işlevini yitirmesi veya bozulması sonucu bu arızayı veriyor. Bu durumda, mutlaka profesyonel servis desteği alınmalıdır.

Ancak, bazı durumlarda yanlış ayarlamalar, kullanıcı hataları. Kapalı olan vanalar, doğalgaz ve elektrik tesisatında yer alan aksaklıklar da bu teknik probleme yol açabiliyor. Buna benzer durumlarda. Cihaz sahipleri birkaç ufak müdahale ile cihazlarında bulunan problemi çözüme ulaştırabilir. Kombi Neden Sıcak Su Vermez? Sorusunun yanıtı olan arıza sebeplerini inceleyelim.

  • Yanlış Su Basıncı: Kombi üzerinde cihaz içerisinde bulunan su miktarını ayarlayan bir Su Barı bulunuyor. Buradan cihaza basılan suyun basıncı ayarlanıyor. Eğer su basıncı 1 barın altındaysa. Cihazda yeteri kadar su olmadığından Kombi Sıcak Su Vermiyor arızası oluşabiliyor. Aynı şekilde basıncın 3 barın üstünde olması da belirli teknik problemlere yol açıyor. İdeal basınç ayarı 1,5 bardır.

  • Vanaların Kapalı Olması; Kombinin yanında bulunan Su veya Gaz vanalarının kapalı olması, söz ettiğimiz arızanın oluşmasına neden oluyor. Cihaza su girişi olmadığı takdirde, cihaz sıcak su veremeyecektir. Ayrıca gaz girişinin kapalı olması durumunda, kombi ateşleme gerçekleştirmeyecektir. Bu durumda da kombi sıcak su vermeme arızası ortaya çıkacaktır.
  • NTC Sensör Arızası; Kombide NTC Sensör parçasının bozulması. Kombi Sıcak Su Vermiyor arızasının en temel nedenleri arasında yer almaktadır. NTC Sensör, kombide yer alan suyun sıcaklığını kontrol eden. Ve istenilen seviyeye gelmesini sağlayan bir aksamdır. Bu parçanın arızalanması. Su sıcaklığının yanlış algılanmasına ve cihazın sıcak su vermemesine neden olur.
  • Eşanjör Arızası: Eşanjör, kombi sisteminin ateşleme grubunda oluşturulan ısıyı. Cihazın kullanım suyuna iletir. Bu parçanın işlevini yitirmesi durumunda. Isı enerjisi suya iletilemeyecek ve bunun sonucunda cihaz sıcak su vermeyecektir. Dolayısıyla, Eşanjör aksamının bozulması. Kombi sıcak su arızasının başlıca nedenlerindendir.

  • Üç Yollu Vana Arızası: Üç Yollu Vana parçasında meydana gelen bir problem. Kombi sıcak su vermiyor gibi bir teknik aksaklığı oluşturabilir. Üç Yollu Vana, cihazın kalorifer sistemine giden su ile. Musluğa giden suyun ayrıştırılmasını ve sıcaklığın dengelenmesini sağlar. Bu sebeple, burada meydana gelen herhangi bir problem, arıza nedenleri arasındadır.
  • Akış Şalteri Arızası: Akış şalterleri, kombide olması gereken sıcak su miktarını elektronik karta iletir. Bu sayede, cihazının sıcak su moduna geçer. Akış şalterinin bozulması durumunda, elektronik karta yanlış iletim yapılır ve kombi sıcak su vermeme arızaları oluşur.
  • Elektronik Kart Arızası: Elektronik kartın bozulması. Bu arıza durumunun oluşmasına önemli bir etkendir. Kart, kombi sisteminde gerçekleşen tüm işlemleri kontrol eden. Komutları ileten ve beyin görevi gören parçadır. Dolayısıyla, elektronik kartta meydana gelen aksaklıklar. Yalnız sıcak su arızalarına değil, daha birçok farklı probleme neden olmaktadır.
  • Kombi Bakım Zamanının Geçmesi: Kombi bakımlarının periyodik olarak yapılmaması. Kombi sıcak su vermiyor ve benzeri birçok arızanın oluşmasına önemli rol oynamaktadır. Düzenli bakımları aksatmak, cihaz sisteminde yer alan parçaların işlevini yitirmesine neden olur. Bunun sonucunda ise kombiniz sizlere birden fazla problem çıkarabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir