Kombi Çalışmıyor Arıza ve Çözümü

Kombi Çalışmıyor Arıza ve Çözümü

Kombi Çalışmıyor Arıza Ve Çözümü bakımsızlık. Veya zamanla parçalarda meydana gelen aşınma dolayısıyla kombilerde bazı sıkıntılar görülebiliyor. Bu sorunlar yüzünden kombi kimi zaman tam verimle çalışmaz ya da tamamen durur. Her çalışmayan kombi bozuk kombi değildir. Kombi eğer devreye girmiyor, çalışmıyor ise arızalı olduğunu söyleyebilmemiz için bazı kontroller yapmamız gerekmektedir.

kombi çalışmıyor arıza ve çözümü

KOMBİ NEDEN ÇALIŞMAZ

  • Sigorta şalteri açık’mı..? (Kapalı ise açınız.)
  • Kombi on-off düğmesi açık’mı kapalı ise açınız.
  • Kalorifer derecesi açık’mı kapalı ise açınız. Oda termostatı var ise ayarını 22-27 dereceye getiriniz.
  • Sıcak su ayar düğmesi açık’mı kapalı ise açınız. uygun değer 45-50 dir.
  • Kombi su basıncını kontrol edin Kombi su basıncı düşük veya yüksek olduğunda da arızaya geçer ve çalışma olmaz.
  • Fan motorunda kilitlenme sorunu yada bozukluk olabiliyor,
  • Hava prostatı takılı kalması, veya arızaları meydana gelmiş olabiliyor,
  • Ntc ısı sensör arızaları belirmiş olabiliyor,
  • Kombi hiç devreye girmiyorsa anakartta sorun olabiliyor. Bu durumda ekiplerimiz anakart onarımı ya da anakart değişimi yapabiliyor.
Gerekli kontrolleri yapmanıza karşın kombiniz devreye girmiyorsa servisimizi çağırın ve gerekli parçaları kontrol ederek kombinizin arızasını yerinde tespit edip onarım yapalım.

Ocak Çalışıyor Kombi Çalışmıyor Arıza ve Çözümü

Kombi ve Ocak birbirinden bağımsız çalışır. İkisinde’de gazın olmaması gaz vanasının kapalı veya gazın kesik olduğu anlamına gelir. Kombi yanındaki gaz vanasını kontrol edin Gaz vanasının açık olduğundan emin olun. Kombi yanındaki gaz vanası kapalı ise bu sebeple çalışmıyordur. Vanayı açıp kombiyi çalıştırmalısınız. Buna rağmen kombi çalışmıyorsa Whatsapp’tan bize aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.
tekirdağ kombi tamir servisi

Kombi Ateşleme Yapmıyor

Kombi ateşleme yapmıyorsa doğalgaz kombiye ulaşmıyordur. Çünkü gazın olmadığı durumlarda ateşleme olmaz. Aynı şekilde gazın kombiye ulaşıp ulaşmamasını sağlayan vanalarda bir arıza da kombinin ateşleme yapmasını önler. Bu arızalar kombi servisi tarafından giderilebiliyor.
Kombiler elektronik kartlarla kontrol ediliyor. Bunlar kombinin beynidir. Bu sebeple elektronik kartta yaşanabilecek problem ateşlemeye izin vermiyor.
Kombilerin çalışması için belli basınç aralıklarında olması gerekir. Su basıncı 1 barın altına düşerse kombi ateşleme yapmayabiliyor.
Kombi fan motorları kombi içerisindeki havanın sirkülasyonunu sağlar. Fan motorunda meydana gelebilecek sorunlar nedeniyle gerekli hava değişimi sağlanamazsa kombi ateşleme yapmayabiliyor.
Bacalar kombiler için önemlidir. Zamanla ihmalden kaynaklı ve bakımsızlıktan dolayı bacalar pisliklerle tıkanabiliyor. Bu durumda baca çekişi fazlaca düşer ve kombi ateşleme yapmayabilir. Yine filtrelerin de kontrol edilmesi gerekir.
Markası, yaşı ve modeli ne olursa olsun kombi ile alakalı bakım, arıza tespit ve onarım konusunda hizmet vermekte olan bir kombi servisi firmayız. Uzun yıllardır sektörde verdiğimiz hizmetlerimiz kalite ve güven esasına dayalı ve müşteri memnuniyetini esas almaktadır. Bizi arayarak ücretsiz Bilgi alabilir kontrol talebinde bulunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir